Közeleg a Kodály Művészeti Fesztivál

Változatos zenei programokkal várja a közönséget július 19. és 30. között Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál.

Az eseménysorozaton idén olyan művészek lépnek színpadra, mint például a Duna Művészegyüttes, Simon Izabella zongoraművész, Bretz Gábor világhírű operaénekes, Gráf Zsuzsa zongoraművész, a Sárik Péter trió, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Nemzeti Ifjúsági Kórus, Hámori Máté, Hollókői Huba, Navratil Andrea, a fesztivál vendége a zárókoncerten Sergei Nakariakov világhírű orosz trombitaművész.

A művészt a trombita Paganiniének is nevezik, aki merészen áttörve a trombitarepertoár határait a legkülönbözőbb hangszerekre írott versenyművek elképesztő átirataival új fejezetet nyitott instrumentuma irodalmában. A több évtizedes múltra visszatekintő Kodály Művészeti Fesztivál rendezvényeit szoros együttműködésben rendezik meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézettel.

Az intézet igazgatója, dr. Nemes László Norbert a fesztivál művészeti tanácsadója évek óta. Kecskemét 1970-ben adott otthont először a Kodály Szemináriumnak. A nyári Szemináriumokhoz a kezdetek óta egy hangversenysorozat kapcsolódott, amely 1991-től viseli a Kodály Fesztivál nevet. Az évek során egyre színesedett a program, 1998-tól pedig a régió legfontosabb eseménysorozatává vált a Kodály Fesztivál.

Barta Dórától, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatójától azt is kérdeztük a Papagenoban, mi volt egykor és mi most a koncepció a fesztivál szervezésekor?

Back To Top