Deák Andrea, Légrádi Gergely és Szászné Réger Judit a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása augusztus 26-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Deák Andreával, Légrádi Gergellyel és Szászné Réger Judittal.

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

A 25. Zsidó Kulturális Fesztivál 2023. szeptember 3–12. között várja a közönséget hét budapesti helyszínen. Emblematikus helyszíne a Dohány utcai zsinagóga, de rendeznek eseményeket a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai, a Rumbach utcai zsinagógában, a Bálint Házban, a Magyar Zene Házában és a Papp László Budapest Sportarénában is. A klezmer és jiddis zene kincseitől kezdve a könnyűzenei műfajokon és irodalmi produkciókon át a klasszikus koncertekig igen széles lesz a kínálat, és mivel a 25. jubileum különleges alkalom, így több programjuk ősbemutató is lesz egyben. Az idei programsorozatról Deák Andreával, a Zsidó Kulturális Fesztivál főszervezőjével beszélgetünk.

eSzínház Fesztivál – Légrádi Gergely

Harmadik alkalommal jelentkezik szeptember 22. és október 1. között az eSzínház Fesztivál, amelyre magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok nevezhetik előadásaikat két kategóriában. A fesztivál ez alkalommal is az eSzínház platformján, az internet virtuális térében zajlik, a nézők számára pedig korlátlanul elérhetők az előadások, illetve az általuk legjobbnak ítélt produkciókra szavazhatnak is. A közönség szavazása mellett szakmai zsűri is értékeli az előadásokat. A zsűri tagjai: Für Anikó színművész, Lőkös Ildikó dramaturg, Komáromi György színházmenedzser, Widder Kristóf színész-rendező és következő beszélgetőtársunk, Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

Szászné Réger Judit 80

A napokban ünnepelte 80. születésnapját Szászné Réger Judit, A legjobb zenetanár díjának 2017-es kitüntetettje, aki több mint ötven éve a Józsefvárosi Zeneiskola igen nagy népszerűségnek örvendő hegedűtanára. Növendékei között számos ismert művészt találni, versenygyőztes tanítványait összeszámolni is nehéz. Célja mindig az, hogy az adott tanítványt a lehető legmesszebb eljuttassa – legalább addig, hogy örömöt szerezzen számára a muzsikálás. A tanítás mellett nevéhez fűződik az általa 1992-ben alapított Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok zenekar.

Back To Top