A Művészetek Völgye különleges, apró udvarai a Papageno Klasszikon

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása július 15-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Lackfi Jánossal, Oszkó-Jakab Natáliával és Szirtes Edina Mókussal.

Tizenöt könyv gyerekeknek, tizenöt felnőtteknek, huszonöt kötet műfordítás, vers, próza, dráma vegyesen. Milyenek a magyarok? című humoros kötete több mint 15.000 példányban fogyott el. A József Attila-, Déry Tibor-, Illyés Gyula-díjas író-költő szövegeit a Kaláka, Lovasi András, Malek Andrea éneklik és terjesztik országszerte. Igen, kitalálták: Lackfi Jánosról van szó. Idén 13. alkalommal várja látogatóit a Kaláka Versudvar a Művészetek Völgyében a Kaláka együttes művészei által szerkesztett világzenei és népzenei koncertekkel, zenei versfeldolgozó estekkel – és persze Lackfi Jánossal.

Az ország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye olyan, mint egy 10 napos nyaralás: változatos koncertek a nagyszínpados kedvencektől az intimebb, akusztikus fellépésekig, színház, irodalom, jóga, különböző alkotó workshopok, biciklitúra mindazzal a természeti szépséggel és helyi finomsággal ötvözve, amit Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend kínál július 21. és 30. között. A sokszínű programkínálatról Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatójával beszélgetünk.

Koboldok, hippik, tündérek és agrárok… a Művészetek Völgye legapróbb udvarában nemcsak kikapcsolódásra, hanem a zenébe, az irodalomba bekapcsolódásra is vár mindenkit Szirtes Edina Mókus, a magyar world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája. Hol folkos, hol sanzonos, hol keleties, hol kortárs hangzásban utazik, de markáns hegedűfutamai és sodró-nyers énekhangja mindenféle áramlatokon felül emelik. Nagyon ritka koktél az övé: virtuózan rutinos profi, és közben száz százalékig természetes egyéniség. Vendégeivel a Mókuskert Udvarban készül PajtaSzínházzal, koncertekkel, FolkKaraoké-val és élő zenei poscast-sorozattal.

Back To Top