LÉVI STORY! – A FARMERKIRÁLY

A „Lévi Story!” című musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A Levi’s nadrág „feltalálása” Kerényi Miklós Gábor rendezésében, olyan sztárok előadásában elevenedik meg, mint Frankó Tünde, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté. Az előadásban gyönyörű dallamok, vérpezsdítő ritmusok, szívhez szóló klezmer muzsika ragadja magával a nézőt.

A blue jeans kitalálásáról szóló történet izgalmas kalandokról, komoly társadalmi problémákról és egy szép szerelemről mesél. Az előadás, amely a Pesti Broadway Alapítvány produkciója, pénteken alkalommal érkezik Budapestre, a RaM-ArT Színházba, de májusban is játsszák majd.

A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág születését meséli el. Müller Péter Sziámi szellemes versszövegei, a jól felépített történet látványos díszletek és jelmezek között idézik meg egy német kisváros piacát, egy utcát New-Yorkban, egy félelmetes hajóutat a Magellán fok-közelében, és aranyásók kocsmáját a hegyekben, San Francisco környékén.

A Lévi Story! zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Ferenc „Fegya” természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus. A szereplőket egy mozgékony énekes-táncos ensemble segíti, egy hét fős, tipikus klezmer zenekar közreműködésével.

 

Vendégünk: Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője, a darab zeneszerzője 

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.04.11.
Back To Top