A Papageno Juhász Előd, prof.dr. Ionel Pantea és a Four Bones Quartet

margo 38826 844x380

A Papageno Klasszik május 15-i adása, 10 és 12 óra között várja hallgatóit a következő témákkal:

Júniusban élőben jön az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál. A jubileumát ünneplő fesztivál június 10–13. között a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal, de ezúttal új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a Bookline támogatásával várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra, vagy a rég nem látott írókra.

Zenékkel ölelkező történetek címmel május 18-án Karafiáth Orsolya költőnő és a Four Bones Quartet közös estjét hallhatjuk a Róth Miksa Emlékház Udvarán az Emlékház, a Pesti mozi mozitörténeti kiállítás és a K11 Kulturális Központ szervezésében. A koncert kapcsán Gyetvai Péterrel, a Four Bones Quartet vezetőjével beszélgetünk. 

Ingyenes bel canto mesterkurzust szerveznek fiatal, pályakezdő operaénekesek számára nemzetközileg elismert, az operavilágban ma is gyakorló művészekként dolgozó oktatók bevonásával augusztus 25. és szeptember 1. között a nagyváradi Patriumi Keresztény Egyetemen. Az oktatók között köszönthetjük Prof. Dr. Ionel Pantea basszust, Európa rangos operaházainak egyik vezető szólistáját, akivel a közelgő kurzus kapcsán beszélgetünk.

A Mai Manó Ház A képírás mestere – Paul Almásy címmel rendez kiállítást a világhírű franciaországi magyar fotóriporter munkáiból, amely június 6-ig látogatható.

Egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel vár mindenkit az Eleven Tavasz, az utca nyárváró fesztiválja június 4. és 6. között.

Juhász Előd zenetörténész, tévés és rádiós műsorvezető, szakíró, a hazai zenei ismeretterjesztés egyik legismertebb alakja nemrég ünnepelte születésnapját. Két friss kötettel is jelentkezik, az „Emlékek zeneközelben” és a „Zeneközelben” című sorozat 7. része. Mindkét kötet bemutatója május 30-án lesz. Juhász Előddel a könyvekről és a pályájáról beszélgetünk ma.

Rezidensprogramot indít az észtországi Laulasmaában található Arvo Pärt Központ. Az ösztöndíjra nemcsak a zenei területekről érkező, új ötletek után kutató alkotók pályázhatnak, hanem várják egyéb művészeti ágak képviselőit is.

A műsor ismétlését vasárnap este 7 és 9 óra között hallhatják, várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Push gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann.

Back To Top