Yo-Yo Ma rögtönzött koncertje egy oltóponton

Yo-Yo-Ma, világhírű gordonkaművész nemrég megkapta a Covid elleni oltóanyagot, és az egészségügy dolgozók előtti tisztelgéseként, rögtönzött koncertet adott a kórházban.

 

COVID-19 lezárások és az egész világot érintő bizonytalanság elmúlt 12 hónapjában, az amerikai csellista Yo-Yo Ma a közösségi média segítségével, egyszerű, de gyönyörű szólóelőadásokat osztott meg a világgal, egyfajta „zenei balzsamként.”

Néhány napja azonban, a minikoncertek hálaadó dalokká is váltak, mivel az amerikai csellista rögtönzött előadást adott egy helyi oltási központban. Yo-Yo Ma szombaton kapta meg a COVID-19 vírus elleni vakcina második adagját Massachusetts államban, Berkshire Community College-ban. Az oltás beadását követő protokollnak megfelelően, 15 perces megfigyelésre bent tartják az oltottakat az egészségügyi létesítményben. A világhírű csellista a várakozási idő alatt elővette csellóját és megtöltötte a teret gyönyörű dallamokkal.

„Boldog szombatot mindenkinek, de különösen Yo-Yo Ma-nak, aki ma megkapta a második adagot a helyi oltási klinikánkon, és minikoncertet adott a várakozási idő alatt” – írta Frankie Paris újságíró. A közösségi létesítmény dolgozói maguk örökítették meg azt a pillanatot, amikor a gordonkaművész elkezdte játszani a Schubert Ave Mariacímű művét.

Yo-Yo-Ma régóta foglalkozik a zene, a tudomány, a kultúra, a technológia és az emberi találékonyság kapcsolatával. A csellista a legváratlanabb helyzetekben és helyeken szokott rögtönzött koncertet adni, így például néhány hónapja mezítláb zenélt a tengerparton, két évvel ezelőtt Bachot játszott a Large Hadron Collider, azaz az LHC, a Nagy Hadronütköztető (részecskegyorsító) alagútjában.

A zeneművész úgy érezte, ezzel a rögtönzött szerenáddal kifejezheti nagyrabecsülését a tudósok, kutatók, orvosok, ápolók, önkéntesek felé, akik munkájukkal segítenek az egész világon.

forrás: Yo-Yo-Ma concert at vaccination center

Back To Top