Az Intermezzoban a Bach Mindenkinek Fesztivál 2021

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Kovács Zalán László tubaművész, a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója.

Tegnap megkezdődött a Bach Mindenkinek Fesztivál, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek azért, hogy a klasszikus zene óriásának alkotásain át örömet és érzelmi teljességet vihessenek minél több ember életébe, határainkon innen és túl.

A Kárpát-medencét immár hagyományosan felölelve, kiváló művészek koncertjei révén a jelenlegi körülmények között, az online teret fogja betölteni Johann Sebestian Bach dallamainak varázslata. A tegnap kezdődött fesztivál többszáz programját a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján – bachmindenkinek.hu – lehet követni, természetesen az online térben is ingyenesen. Immár hagyományosan március 16-án, Bach születésnapja előtt indítják útra a Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű klasszikus zenei eseménysorozatát.

A mögöttünk hagyott esztendő rendkívüli körülményei között bebizonyosodott, hogy napjainkban még inkább szükség van a hétköznapokat is ünneppé emelő alkalmakra, a zene csodájára, kulturális összetartozásunk megélésére. A fesztiválnak 2021-ben több szakasza lesz, az online indulást követően nyáron kezdik el a szabadtéri koncerteket. A szervezők és a művészek bíznak benne, hogy szeptembertől már hangversenytermekben, templomokban, gyönyörű belső környezetekben is megtarthatják a  – természetesen továbbra is ingyenes –  koncerteket.

forrás: www.bachmindenkinek.hu 

Back To Top