TELTHÁZAK A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 40. JUBILEUMI NYARÁN

Kálid Artúrt két izgalmas darabban is megnézhetjük

Már próbálják Kőszegen a Szentivánéji álmot Nádasdy Ádám fordításában, Hegedűs D. Géza rendezésében. Shakespeare művének csütörtökön lesz a premierje, játszik benne – többek között: Takács Katalin, Hegedűs D. Géza, Kálid Artúr, Epres Attila, Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra és Tóth Zsófi. Ezzel a produkcióval nyit a Kőszegi Várszínház 10 napos fesztiválja, amely összefogja az ünnepi nyarának közepét.

A jubileumi szezon programjába tíznapos (július 14–24.) kiemelt ünnepi fesztivált illesztettek a szervezők.  Ebben a tíz napban a nagyszínpadi produkciók mellett gyerekudvart nyitnak a gyerek előadásokhoz kamaraudvart a kisebb produkciókhoz és egy zeneudvart is.

Hegedűs D. Géza először lép föl és így most először is rendez a Kőszegi Várszínházban.

A darabban Kálid Artúr kettős szerepben lesz látható, Vinklit és Tündért is játszik.  Ezeknek az előadásoknak a különlegessége, hogy nem állandó társulatokat kérnek fel, hanem egyfajta „all star” csapatokról van szó. Így rengeteg fővárosi művész is színpadra áll olyan alkalmi társulatok keretében, amelyek csak erre az alkalomra állnak össze. Hogy minden zökkenőmentesen menjen, a művészek a próbafolyamat idejére leköltöznek Kőszegre,  és mint egy nyári alkotótáborban, négy héten keresztül készülnek a fellépésre. Ezek mindig izgalmas időszakok, Kálid Artúr pedig nagy örömmel vesz részt ebben évek óta!

Ráadásul őt nem csak ebben az előadásban láthatjuk, hiszen a  fesztivál idején, jövő kedden  ismét ősbemutatót tart a Kőszegi Várszínház: a Szénakutyák – képzeletbeli dokumentumjáték Weöres Sándor macskájáról című egyszemélyes darabot ő adja elő. Göttinger Pál rendezőként, szerzőként is jegyzi a művet, amelyet Weöres Sándor műveinek és élete dokumentumainak a felhasználásával írt.  A darabot nem csak Kőszegen lehet megtekinteni, rövidesen a budapesti FÉM Café-ban is játssza majd a népszerű színművész.

Vendégünk: Kálid Artúr színművész

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.07.13.

Back To Top