SZABÓ MAGDA – NAP A VÁRKERTBEN

Az idén 105 éve született Szabó Magda hatalmas és szerteágazó életművét olvasva mindig találunk olyat, ami inspirál, vigaszt nyújt vagy megnevettet bennünket. Szombaton a Várkert Bazárban egy egész napos rendezvénnyel emlékeznek a Kossuth-díjas íróra születésnapja alkalmából.

Ennek keretében láthatja a közönség a Magda, a Szabó című előadást.

Ki volt Szabó Magda valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Lehetett-e teljes az életük gyermektelenül is, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké?

Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, s két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédjaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig.

Ezen a napon két színész bújik a hőn szeretett állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az házaspár karaktereibe, „kiadva” akár féltett titkaikat is.

Az Impresszió rovat vendége: Porkoláb Gyöngyi produkciós vezető 

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.13.

Back To Top