HÁZASSÁGON INNEN ÉS TÚL

Esztergályos Cecília szereplésével mutatja be Háy János darabját az Epic Theatre Company

A színházi társaság három éve működik az Epika Kulturális és Művészeti Alapítvány égisze alatt. A vezetőség ugyan állandó, de a munkatársak nagyobb hányada meghívásos alapon dolgozik leendő előadásaikban.

Az elmúlt két és fél évben előkészületi és háttér munkálatokat végeztek, egy új magyar operát írtak, rengeteg Pilinszky János verset elemeztek és az idei évadtól már előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel is jelentkeznek.

Alapvetően egy kísérletező színházi társaság, de ugyanakkor az összművészeti szórakoztatóiparba is szervesen részt vesznek. A társaság létrehozója és vezetője: Gaál Attila Csaba.

Friss bemutatójuk Háy János népszerű műve, a Házasságon innen és túl. A premierre jövő csütörtökön a budapesti Déryné Központban kerül sor.

Mások ítélkezése miért jelent többet, mint az, hogy rátalálhatunk a számunkra ideális életmódra? Olyan ebben a világban élni, mintha mind egymás besúgói lennénk, s nem magunkért tartunk fenn családokat, hanem hogy a szomszéd irigykedjen ránk: „nekik összejött”.

Tulajdonképpen van-e olyan kapcsolat, amelyikben a pár tagjai maguk is boldogok és nem csak a karácsonyi képeslapon mosolyognak? Voltunk-e valaha őszinték? Legalább magunkkal…?

Háy élettársi kapcsolatokat boncolgató, meglepő fordulatokkal teli színdarabja egy olyan tragikomédia, amellyel minden néző azonosulni tud. A felszínes és hűtlen emberi kapcsolatok elburjánzása, és az ebbe a tendenciába való beletörődés miatt születhetett meg a dráma, amely minden korosztálynak aktuális.

Az Intermezzo vendégei : Esztergályos Cecília színművész és Gaál Attila Csaba rendező, az Epic Theatre Company vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.10.13.

Back To Top