RENDHAGYÓ OLVASÓÓRÁK ELSŐSÖKNEK A KÖNYVFŐVÁROSBAN

A könyvekkel való életre szóló barátság megalapozását nem lehet elég korán elkezdeni. Szerencsére a magyar gyerekekre rengeteg klassz kortárs és kortalan klasszikus könyv vár, akár már újszülött kortól. A Móra munkatársai minden nap azon dolgoznak, hogy a magyar és nemzetközi gyerekirodalom legjavát tegyék elérhetővé minél több gyereknek. Erre kínál idén különleges lehetőséget a Könyvfőváros 2023 programsorozat is.

Az év folyamán a Móra a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral együttműködésben a bölcsődés, óvodás és kisiskolás korosztálynak is készül élményszerző programokkal.

Februárban útnak indul a Már tudok olvasni író-olvasó találkozó sorozat, melynek keretében a Móra nagy múltú könyvsorozatának, kimondottan olvasni tanuló gyerekeknek szóló frissen megjelent köteteit és azok szerzőit ismerhetik meg a fővárosi iskolák tanulói.

Február hónapban négy, márciusban és októberben három-három fővárosi iskolát látogatnak meg kortárs szerzők.

A rendhagyó olvasás órák keretében nem csak az adott szerző Már tudok olvasni sorozatban megjelent könyvét ismerhetik meg a gyerekek, hanem az írás kulisszatitkait, az olvasástanulás történetét. Az írók, köztük Várfalvy Emőke, Kertész Edina, Kiss Judit Ágnes, Majoros Nóra, Nógrádi Gábor, Stiglincz Milán és Vig Balázs meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek.

A márciusi programokra még jelentkezhetnek az érdeklődő iskolák elsős és másodikos osztályainak tanítói, gyerekek szülei Móra Kiadó FB rajongói oldalán!

Vendégeink Kovács Zsanett, a Móra Kiadó marketing vezetője és Várfalvy Emőke író, költő, meseblogger

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.02.17.
Back To Top