Szőke Nikoletta a Papagenoban

Szőke Nikoletta Junior Prima-díjas jazzénekes 2005 júliusában nyerte el, a mezőny legfiatalabbjaként a híres Montreux Jazz Festival által meghirdetett, többfordulós Shure Montreux Jazz Voice Competition első díját és a közönségdíjat, melyre az egész világról nevezett több száz harminc év alatti énekes.

 

Ennek a győzelemnek köszönhetően 2006 januárjában első magyar énekesként meghívást kapott New York-ba, ahol két sikeres koncertet adott a Hilton New York, valamint a Winton Marsalis vezette Lincoln Center klubjában, a Dizzy’s Clubban. 2006-ban Lakatos Ablakos Dezső jazzművészeti ösztöndíjat kap, melyet évente három harminc év alatti zenésznek ítélnek oda az egész országból.

2006 júniusában fejezte be a konzervatóriumot, ettől kezdve teljesen a zenész létnek szenteli magát. 2008 októberében jelent meg debütáló lemeze Golden Earrings címmel. Számos sold-out koncertet adott itthon és külföldön, 6 best-selling albuma jelent meg Japánban, ezernyi fellépése volt az ország legjelentősebb fesztiváljain és koncerttermeiben, és olyan művészekkel lépett fel, mint Gerard Presencer, Tony Lakatos, David Friedman, Natalie Williams, Rick Margitza, Nico Gori, Mathias Heise és még sokan mások.

Az elmúlt hetekben láthattuk Szőke Nikolettát A Dal 2021 című hétrészes zenei műsorban is, melynek keretén belül a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy melyik a legjobb magyar sláger. Az Új esély című dal rögtön nagy siker lett.

A férjével, Barcza Horváth Józseffel közösen írt dalról és a versenyről is beszélgettünk Szőke Nikolettával a Papagenoban:

Back To Top