Rockszínpadi éveim – Makrai Pál könyve

Megjelent Makrai Pál énekes, színész könyve „Rockszínpadi éveim” címmel.

Makrai Pál zenészi pályafutását 1963-ban kezdte. Olyan nagyhírű zenekarokban játszott, mint az Atlasz, Apostol, Kormorán, Korál, Febris, Ungár. Oszlopos tagja a színészzenekarnak és a Favágók együttesének is, jelenleg az Old Sámson gitárosa. Színészként 1981-től láthatja a közönség, először a Rockszínházban 1996-ig, majd a Budapesti Operettszínház tagja volt 2002-ig.

Gyakori vendég a Musical Színházban, a békéscsabai Jókai Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Szanházban, a Sziget, a Budapesti Kamara, a Madách és a Nemzeeti Színházban. Fellépett már a Művészetek Palotájában, a Piccolo, a Rock- és Musical, a Thália, a Magyar, a Ruttkai Éva és a Szabadtér Színházban is.

Legkedvesebb szerepei: Júdás (Jézus Krisztus Szupersztár), Javert felügyelő (Nyomorultak), Frederick (Sakk), Pál apostol (Sztárcsinálók), Ethán (Krónikás), Csendbiztos (Bábjátékos), stb. Számos magyar, illetve külföldi filmben játszott, mint pl. Honfoglalás (Koltay Gábor filmje), Offenbach titkai (rendezte: Szabó István), A harag napja, Bűn és bűnhődés, stb.

Eddig két önálló lemeze jelent meg: Híd, Állatkerti mulatságok (gyermeklemez). Nemrég megjelent önéletrajzi könyve Rockszínpadi éveim címmel, amelyben így ír: „A múlt század hatvanas éveiben, serdülőkoromban kezdődött beat korszak, a pop- és rockzene gyermekkoromban még nem létezett. Felnőtté cseperedésemmel egy időben bukkant fel, fejlődött, és fejlődik ma is. Hogy ennek részese és tanúja is lehettem, többet érdemel holmi sztorizásnál. Különösen érdekes volt a műfajjal és a rajongó, zajongó közönséggel foglalkozó újságcikkeket, elemzéseket újra olvasni.” 

Makrai Páltól azt is kérdeztük a Papagenoban, hogyan kezdett neki a munkának, kiket hívott fel, mit adott számára ez a könyv?

 

Back To Top