Papageno Klasszik a 150 éves Budapestről és a 30 éves Danubia Zenekarról

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása november 18-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Gáspár Mátéval és Héja Domonkossal.

Budapestet a közösség ereje teszi nagyszerűvé – már 150 éve. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóján a sokszínű, esélyteremtő, zöld és nyitott Budapestet ünnepeljük, amely 150 éve, 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda egyesülésével. Az évforduló alkalmából változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a fővárosban. Újranyit a Merlin Színház, birtokba vehetjük a Városháza udvarát, valamint sétány nyílik a Károly körút és a Városház utca között. Beszélgetőtársunk Gáspár Máté színigazgató, kulturális menedzser, egyetemi oktató, a Budapest Brand művészeti vezetője, akitől azt is megtudjuk, számára mit jelent Budapest.

Héja Domonkos Liszt-, Gundel Művészeti és Junior Prima díjas karmester évek óta az Augsburgi Színház fő-zeneigazgatója, de időről időre lehet vele találkozni itthon is, hiszen rendszeresen jár haza és külföldre neves zenekarok meghívásának eleget téve. Egyik szívügye maradt azonban az általa 1993-ban, még zeneakadémistaként alapított Danubia Zenekar, amely december 30-án a Müpában ünnepli 30. születésnapját.

Back To Top