Papageno Klasszik március 14-i adása, 10 órától a Klasszikon

zsoldos 4

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszik Rádió 92.1-en. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, valamint, Jónás ágnes, Zólyomi Dániel és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit, a következő témákkal:

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, a Papageno úgy döntött, online csatornáin örömmel közvetíti a közönség nélkül megtartott kulturális eseményeket.

2020-ban a WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, a Vad Kunság és a Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, és egy különleges állat, a hiúz titkos élete.

plakat 20 2

Későbbi időpontra halasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót, a MITEM-et, a Bach Mindenkinek Fesztivált pedig elmarad.

kf20

Április 1-ig pályázhatnak a népművészeti alkotó- és előadóművészek a Népművészet Ifjú Mestere díjra.

nim

Herczku Ágnes és Nikola Parov nemrég új lemezt jelentetett meg Kamara címmel. Az anyag a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalait dolgozza fel, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat.

Weboldalt hozott létre az Országos Széchényi Könyvtár: a Könyvtárak.hu egy olyan felület, amelyen mindenki értékes és folyamatosan frissülő információkat talál az ország könyvtárainak programjairól, online szolgáltatásairól.

7 konyvet hazhoz

Jazz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán. A fotókat Kleb Attila készítette, a Closer című tárlat május 10-ig látható a Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

zenészportrék 1024x683

A Maladype, az egyik legprogresszívebb hazai független társulat, január 25-én mutatta be Witold Gombrowicz magyarul legtöbbet játszott drámáját, az Yvonne, burgundi hercegnőt.

A legjobb film díját nyerte el a középiskolások kategóriájában hétvégén az oklahomai Stillwaterben Lendvai Kristóf Félúton című kisjátékfilmje, amelyben a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművészei szerepelnek.

 

Back To Top