Papageno Klasszik február 27

bfuloperzsebet 1

Papageno Klasszik című kulturális ajánlóműsorunk ma délelőtt 10 és 12 óra között, a következő témákkal várja hallgatóit:

A színészi testbeszédről jelent meg kötetet. B. Fülöp Erzsébet színművész és egyetemi tanár legújabb munkájában, a Szereptanulmányok – a színészi testszöveg hermeneutikai megközelítése című kötetben a szerző a színházi előadásban létrehozott színészi testbeszédet, a színészi gesztust vizsgálta.

A Magyar Fotótörténeti Társaság közös gondolkodásra hívta a fotótörténettel foglalkozó kutatókat 2017 májusában egy konferencia keretében. Ebből született a Fotográfusnők című kötet, amelynek szerkesztőjével, Fisli Évával beszélgetünk.

fotográfusnők1

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának kiállítása, a legjobb díszletek és jelmezek seregszemléje, a Látványtér idén a pandémiás helyzet miatt online látogatható.

megnyilt a latvanyter 2021 cimu kiallitas 600x315 crop

Rák Béla Artisjus-díjas gitárművész-tanár néhány hónapja jelentette meg első önálló albumát, erről is kérdezzük a mai műsorban.

A KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége), a Magyar Műfordítók Egyesülete és a Papageno nyílt, jeligés pályázatot hirdet az EU Songbook (EU Énekeskönyv) magyar dalszövegei angol fordításainak elkészítésére.

Szőke Nikoletta Junior Prima Díjas jazzénekes, énekes Új esély című dalával nagy sikert aratott a Dal 2021 című televíziós versenyben. A dalról és a tervekről is kérdezzük Szőke Nikolettát.

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem. Az egyedülálló képzés szeptemberben indul.

A FAB Ensemble március 2-i, immár ötödik koncertje várja a nézőket az online térbe, az est műsorvezetőjével Fazekas Gergely zenetörténésszel beszélgetünk.

2021 03 02 fab ensemble good focuspoint 540x540

Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Push Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann.

Back To Top