Grieg 180 koncert, Álljon Meg Egy Novellára! pályázat és Az Év Enteriőrje, Közösségi Tér a keddi Nyitányban!

Grieg 180 – A Duna Szimfonikusokkal ad koncertet Villányi Dániel

Szeptember 3-án ismét klasszikus zene költözik Budapest legrégibb ma is működő zsinagógájába, az Óbudai Zsinagógába. Az est főszereplője Edvard Grieg norvég zeneszerző lesz, akire születésének 180. évfordulója alkalmából emlékezik leghíresebb műveivel a Duna Szimfonikus Zenekar és Villányi Dániel zongoraművész. A hangversenyen fellép Villányi Dániel zongoraművész, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar Szennai Kálmán vezényletével. Az est házigazdája László Ferenc kultúrtörténész és kritikus. A Reggeli Expressz rovat vendége, Szklenár Ferenc, a Duna Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója, fuvolaművész.


A klímaváltozásról is szólnak az Álljon Meg Egy Novellára! győztes történetei

Hatodik alkalommal rendezte meg a JCDecaux az Álljon meg egy novellára! elnevezésű irodalmi pályázatot, amelyre idén olyan írásokkal lehetett nevezni, amelyek elgondolkodtatnak a bolygónk sorsáról és a klímaváltozásról.
A Grecsó Krisztián vezette zsűri Mayer Tünde Összecsiszolódás című novelláját ítélte a legjobbnak. Az idei kiíráson a klímaválságról szóló szövegeket vártak.
Az Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázat nyertes történetei, amelyek a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte. A közönség szeptember 15-ig adhatja le a voksát az általa legjobbnak ítélt műre. A Könyvjelző rovat vendége Samu Tímea, a JCDecaux Hungary Zrt. vezérigazgatója.


EDIDA – Az Év Enteriőrje, Közösségi Tér

Idén is összeállította az Elle Decoration a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből mi választhatjuk ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”.
Az év enteriőrje, közösségi tér kategóriáról Osvárt Judit, az Elle Decoration főszerkesztője mesél.
Legalább annyi időt töltünk közösségi terekben, mint az otthonunkban, éppen ezért fontos, hogy az éttermek, kávézók, szállodai előterek, várótermek, irodák és más enteriőrök stílusosak és igényesek legyenek. A kategória idei shortlistjén bérelhető rendezvénytér, szálloda, pékség és két étterem is szerepel, és mind formabontó a maga nemében.

Back To Top