Ünnepi hangverseny héber témákra és PLACCC a RAKPARTon a keddi Intermezzoban

Ünnepi hangverseny héber témákra

Vasárnap Villányi Dániel zongoraművész és a Duna Szimfonikus Zenekar koncertjét hallhatjuk. Az Óbudai zsinagógában tavaly első ízben megtartott szimfonikus koncert elsöprő sikerét követően most szeptemberben ismét komolyzenei koncerttel várják az érdeklődőket. A különleges összeállítású műsorral emlékeznek meg a legnagyobb norvég zeneszerzőről, Edvard Griegről születésének 180. évfordulóján. A koncert után interaktív beszélgetés lesz László Ferenc színház- és zenekritikussal, aki mesél a darabok történetéről is. Az Intermezzo vendége Villányi Dániel zongoraművész.


PLACCC a RAKPARTon

2023. augusztus 27. és szeptember 24. között ismét sor kerül a PLACCC-ra, ami immár nem igazán fesztivál, sokkal inkább egy platform vagy keret, amely teret és hátteret kíván nyújtani olyan művészeknek, akik a városi terekből, a városi életből inspirálódnak, akik szeretnék az alkotásaikat beleírni a város szövetébe az ott lakókkal, a helyi közösségekkel együtt.
A PLACCC 2023 majdnem egy hónapon keresztül köztéren és rendhagyó helyszíneken alkotó művészek platformjává válik és egy teljes programblokk zajlik majd a RAKPARTon. Mivel október 23-ig a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán, a Jane Haining rakparton hétvégente nem közlekedhetnek autók, ezért a Valyo pihenőparkot, ideiglenes közteret alakított ki, amely közelebb hozza az embereket a városi terekhez és a folyóhoz.
Az Impresszió vendége Balogh Kata, a Valyo – Város és Folyó Egyesület munkatársa, a Placc a Rakparton programkoordinátora, táncos-koreográfusa.


Mozgásban rovat vendége Bódi Gyöngyi, 50+ rúdatléta és légtornász

Back To Top