Lezárult az „Álljon meg egy novellára” pályázat

Magyar Csaba A házikedvenc című műve nyerte az idei Álljon meg egy novellára! című novellapályázat fődíját. A JCDecaux versenyének legjobb húsz írását nyáron a busz- és villamosmegállókba helyezik ki Budapesten és a megyeszékhelyeken.

A pályázat jeligés volt, egyenlő eséllyel indult rajta a pályakezdő és a műkedvelő is. Idén azt tapasztaltuk, hogy az alkotók sokkal tudatosabbak lettek, az ötpercesnek mondott terjedelem megtervezését jobban tetten lehetett érni” – hangsúlyozta Grecsó Krisztián.

Az idei, immár harmadik kiírásra minden korábbinál több, mintegy 4500 novella érkezett. Az alkotók legfeljebb három, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű művel pályázhattak. Közülük előzsűri választott ki ötvenet, majd a zsűri húszra szűkítette a listát. Az idei témák között nagy számban szerepeltek az életproblémák, gyerekkori emlékek, a szerelmi történetek, és néhány, a közösségi közlekedéshez kapcsolódó írást is beküldtek.

A rövid novella talán a legnehezebb műfaj, minden szónak óriási szerepe van. Az irodalmat, az olvasást magától értetődővé teszi, hogy a megállókban lehet vele találkozni” – fogalmazott Antal Nikolett zsűritag, a Fiatal Írók Szövetsége társelnöke.

A győztes Magyar Csaba mellett második lett Dizseri Barnabás Minden oké? című műve, a harmadik helyezett Pölczman Péter Várandósságmenedzser férfiaknak című novellája lett, a közönségdíjat Baki Dániel Megálló című novellájáért kapta. A díjkiosztón a legjobb húsz írás szerzője átvehette saját műve plakátját is, amelyek országszerte olvashatók lesznek a busz- és villamosmegállókban.

A tavalyi évhez hasonlóan a JCDecaux idén is közönségszavazásra buzdítja az utazó- és az olvasóközönséget: a pályázat weboldalán július 9-ig lehet szavazni az egyéni kedvencre a zsűri által legjobbnak ítélt húsz novella közül.

Back To Top