Lépéslenyomatok címmel fotókiállítás nyílt a Deák 17-ben

Április 28-án Lépéslenyomatok címmel nyílt fotókiállítás a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.
A Deák17 Galéria célja, hogy a fiatalokkal megismertesse és megszerettesse a kortárs képzőművészetet, elmélyítse ismereteiket a vizuális kultúra területén, valamint lehetőséget biztosítson számukra bemutatkozásra. A Deák 17 Galéria 2014 óta mutatja be hazai képzőművészek és 6 és 23 év közötti alkotók munkáit. A  néhány napja nyílt fotókiállításon a tánc és a mozdulatok egyszeri és megismételhetetlen volta jelenik meg:  „pillanatnyi állapotuk rögzítése szinte lehetetlen feladat, az évtizedek alatt mégis különböző technikák alakultak ki ennek a törékeny látványnak a megörökítésére.
 
A Lépéslenyomatok a századforduló időszakától napjainkig fotók, notációs rendszerek, sajtótörténeti anyagok, interjúk és a számítástechnika eszközeinek segítségével tesz fel kérdéseket a rögzítés, a fotográfus és a táncos együttműködéséről, a fényképek kontextustól függő értelmezéséről és a modern technika térhódításáról.” – olvasható a tárlat ismertetőjében. Kiállító művészek Antal Malvina, Dömölky Dániel, Molnár Levente, Vida Szabolcs, Zászlós Mariann.
A tárlat kurátorai Somogyi-Rohonczy Zsófia, Szabó Zsófia és Steidl Zsófia, akitől azt is kérdeztük, miért a tánc áll most a középpontban? Kik nyitották meg a tárlatot és a művészek hogyan kapcsolódnak a mozdulat művészetéhez? 

 
 

Back To Top