Kezdődik a Papageno, a Klasszik kulturális ajánlója

farago installacio3

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon, a következő témákkal:

 

Csaknem nyolcvan év után került elő Florence Price afrikai-amerikai zeneszerző egy elfeledett műve.

Márciustól különleges szabadtéri plakátgyűjteményben gyönyörködhetünk a Várkert Bazár teraszán. A Mesél az utca – Faragó Géza plakátművészete a századelőn című tárlatról dr Bakos Katalin művészettörténésszel beszélgetünk. 

Az idős Casanováról forgat filmet Gabriele Salvatores A nagy szépség sztárja, Toni Servillo címszereplésével.

Üveghegy – kultúra gyerekeknek címmel új online platform indult, amely elviszi a gyermekszínházi előadásokat a kicsik otthonába, a világ bármely pontján. A streaming szolgáltatásról az alapító csapat két tagjával, Bőhm-Siska Mariann-nal és Bőhm Dániellel beszélgetünk. 

Kísérleti programot indítanak Berlinben annak vizsgálatára, hogy miként működhet az előadóművészet a koronavírus-járvány közben.

A Veres 1 Színház társulatával március 5-től online előadás formájában látható Örkény István Tóték című regényének színpadi változata, erről kérdezzük Balázs Andreát, aki Tótnét alakítja az előadásban.

Egy New York-i parkból élőben streamelt videón elégették, majd digitális műalkotásként a korábbi ár többszöröséért eladták Banksy világhírű brit graffitiművész Morons (Hülyék) című művét.

Tizenegy kategóriában adta át a Fonó Budai Zeneház az első alkalommal odaítélt Fonó-díjakat, az életműdíjat Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas magyar zenésznek ítélte oda a zsűri a közönség szavazatai alapján. Erről is kérdezzük Dresch Mihályt. 

Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann.

Back To Top