Hlatky Katalin, a Zöldkalauz szerkesztője az Intermezzoban

bpzöldkalauz5

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Komlósné Hlatky Katalin okleveles kertészmérnök, tájépítész, a Zöldkalauz szerkesztője.

Parkok, terek múltja, jelene és jövője – a Zöldkalauzzal a legjobb budapesti helyeket fedezhetjük fel! A zöldkalauz.hu a 2001-ben kiadott BUDAPESTI ZÖLDKALAUZ című könyv interaktív változata. Abból a célból jött létre, hogy összegyűjtse és bemutassa a közösségi élet színtereit, ezek közül is elsőként a budapesti parkok, terek jelenét, múltját jövőjét, a rejtőzködő értékeket, a „titkos” jó helyeket, kultúrtörténeti érdekességeket. A honlap mindenki által szerkeszthető virtuális közösségi tér is amellett, hogy hasznos adatbázisa a különféle terveknek, kutatásoknak.

Komlósné Hlatky Katalin sok évet töltött el a FŐKERT-nél, a hetvenes években a Parképítési Osztályon, majd a kilencvenesekben a Tervezési Stúdió munkatársaként dolgozott, így tulajdonképpen folyamatosan jelen volt és van a fővárosi parkok és kertek életében. Rengeteg fővárosi közpark, utca és közkert újragondolásában vett részt. Nyugdíjba vonulása óta a budapesti, majd az országos on-line és interaktív Zöldkalauz összeállításán és fejlesztésén dolgozik mind a mai napig. Érdekes történetek a fővárosi parkokról, terekről, sőt játszóterekről – botanikai és történelmi részletekkel megspékelve. A tájépítész szakember igazi szenvedéllyel mesél munkájáról és küldetéséről a mai Intemezzoban!

 

forrás: www.zoldkalauz.hu 

 

Back To Top