Az Intermezzo vendége Réczei Tamás rendező, drámaíró

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Réczei Tamás rendező, drámaíró, az EMIH kulturális tanácsadója.

 

A New York-i Rehearsal for Truth, színházi fesztivál idei tavaszi kiadása igazi csemegéket ígér. A péntektől jövő vasárnapig tartó rendezvény kínálatban szerepel Réczei Tamás Getto Love című drámája is! A fesztivál a díjnyertes magyar, cseh, szlovák és lengyel szerzők műveit tűzi műsorra. Az előadások felolvasószínházi formában valósulnak meg. A darabokat rutinos New York-i színészek interpretálják elismert rendezők irányításával. A Getto Love rendezője Lisa Arrindell lesz, a főbb szerepekben Jane Arnfield (Edit), Rebecca Gever (Eszter)és Kathryn Grody (Emese). A darab angol fordítását Rieger Borbála készítette.

Annak idején a magyarországi Nyári Zsidó Fesztivál felkérésére született meg a színmű; Gettó szerelem címmel. A darab a Holocaust eseményeiből indul ki, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a túlélés utáni időszakra, illetve a következő két generáció, posztraumatikus megnyilvánulásaira. A színjáték sorra vesz olyan kényes kérdéseket, mint cigány, zsidó együttélés. Zsidóság és kommunizmus. Asszimiláció és önhazugság. Kényszer és önkéntesség. Pszichológiai téren, a másod-és harmad generációk terheit. Réczei Tamás darabja 2015-ben jelent meg Romániában, Székelyudvarhelyen először kötetben. Az első felolvasása 2017-ben volt Magyarországon, Miskolcon a Nemzeti Színházban.

 

Az eseményről további infók: https://www.rehearsalfortruth.org/program/ghetto-love?fbclid=IwAR31Oag5WUDj-nNhO-TbQtxn62Xw5P_Otrny3COdMQM1pUyzn4o5bvhCFi8

Back To Top