HONNAN ÉRKEZIK BUDAPEST ENERGIÁJA?

Pénteken újra lesz Erőművek Éjszakája, még lehet regisztrálni a programokra!

Korszerű, hatékony és környezetbarát megoldásokat láthatnak az érdeklődők pénteken a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendezvényén, amikor is Budapest öt különböző helyszínen ismerkedhetünk meg az energia előállításával, útjával és mindazzal, ami mögötte van.

Az érdeklődők ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is. A fő cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Az Erőművek Éjszakája tavaly több mint 3000 látogatót vonzott; a szervezők idén is telt házra készülnek. Ezen a napon országszerte csaknem 70 érdekes helyszínen látják vendégül a látogatókat, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak.

A fővárosi helyszínek között találjuk az MVM Észak-budai Kogenerációs Fűtőerőművét, amely közel 30 ezer háztartást és közintézményt lát el meleg vízzel.

A Kelenföldi Erőmű igazi élmény lesz a látogatóknak, hiszen amellett, hogy fő feladatát ellátja, hollywoodi szuperprodukcióknak is visszatérő helyszíne.

A kommunális hulladékkérdés fenntartható megoldása a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű tevékenysége, a szelektíven gyűjtött papír- és műanyag hulladék nagy része pedig a Hamburger Recycling csepeli telephelyére érkezik. A bejárás során az érdeklődők megtekinthetik a papír- és műanyagválogató sorokat, hogy mindenki biztos lehessen benne, a hulladék érték, és igenis számít hová dobjuk az üres PET palackot vagy a kartondobozt!

Az egyes helyszínekre a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

Az Impresszió rovat vendége: Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.24.

Back To Top