HAMAROSAN INDUL A JELENTKEZÉS A 2023 – AS BARTÓK VILÁGVERSENYRE

Meghirdette a szervező Zeneakadémia a 44 000 euró összdíjazású idei, ezúttal hegedűsöknek rendezendő megmérettetést, a zsűriben most is elismert magyar és külföldi zenészek ülnek majd.

A hatéves ciklusokban megvalósuló Bartók Világverseny  új fejezetéhez ér: miután a tavalyi zeneszerzés fordulóval lezárult az első ciklus, idén a 2017-es induláshoz hasonlóan megint a hegedűsöket várja a szervező Zeneakadémia.

A 2023. szeptember 2. és 10. között zajló megmérettetés internetes portálján (https://bartokworldcompetition.hu/hegedu) február 20-tól jelentkezhetnek a 30 év alatti muzsikus tehetségek, a beküldött videók alapján az intézmény rangos oktatóiból álló előzsűri juttat tovább az élő fordulókba legfeljebb harminc pályázót.

Az elődöntők, a középdöntők, a döntő és a díjkiosztó gálakoncert természetesen nyitottak a közönség számára, valamint online közvetítésben is megtekinthetők lesznek.

A kötelező repertoárban a hangsúly Bartók legfontosabb hegedűre írt darabjain van, de a versenyzőknek be kell mutatniuk tudásukat mások mellett Bach, Paganini, Ravel, Saint-Saëns, Schubert, Mozart, Beethoven, Prokofjev, Brahms, Debussy, Lutoslawski és Stravinsky alkotásainak megszólaltatásával is.

Vendégünk: Csonka András, a Zeneakadémia programigazgatója

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.02.08.
Back To Top