Elektroakusztikus műveket is várnak a MÜPA pályázatra

A korábban meghirdetett műfaji kategóriák mellett már elektroakusztikus művekkel is lehet nevezni a Müpa zenei pályázatára, amelynek elbírálását hét tagú szakmai testület fogja irányítani.

Az intézmény a pályázatra a jazztől a musicalen át a kórus- és nagyzenekari művekig összesen 14 zeneművészeti kategóriában várja minden 18. életévét betöltött, magát magyarnak valló pályázó munkáját. A műfaji kategóriától függően egy- vagy kétfordulós, anonim elbírálást követően a pályázat eredményhirdetésére legkésőbb 2020. december 16-án kerül sor.

A zeneműpályázat kiírásával a Müpa célja, hogy minél gazdagabb műfaji palettán segítse elő új magyar zeneművek megszületését, valamint az, hogy a honi együttesek és partnerintézmények bevonásával tartós együttműködésre ösztönözze a zeneszerzőket, illetve művészeket, alkotókat és együtteseket, továbbá az előadóművészeti intézményeket a kortárs zene népszerűsítése és új művek bemutatása terén.

Az elbírálásban résztvevő szakmai testület tagja Eötvös Péter zeneszerző és karmester; Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője; Gőz László jazz-zenész és tanár, a Budapest Music Center igazgatója; Juronics Tamás koreográfus-rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője; Káel Csaba filmrendező, a Müpa vezérigazgatója; Puskás Tamás rendező, a Centrál Színház igazgatója és Vashegyi György karmester, a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

forrás: www.mupa.hu 

Back To Top