A Zeneakadémia újra várja látogatóit

Fantázia. Dallam. Összhang….a korábbi évekhez hasonlóan legújabb bérlet-összeállításainkat is a gazdag programkínálat és kiváló előadók jellemzik a Zeneakadémia bérletes előadásait. 

Visszatérnek a barokk zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét a Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonicóval lép fel. 

Az Összkiadás-sorozatban Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik az év, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és a 2010-es ARD-verseny győzelmével ismertté vált Julian Steckel.

A kamarazenei sorozatban a Les Vents Français tagjaként lép lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković.

A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter, Kokas Dóra és Fenyő László mellett Daniel Hope, Claudio Bohórquez, Maxim Rysanov, Vadim Holodenko és Jiyeong Mun játékát hallhatja a Nagyterem közönsége.

Először ad az orgonabérletben szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson.

A Zeneakadémia újabb fiatal tehetségei mutatkoznak be A tehetség kötelez-sorozatban egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten. Az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig kiderül, milyenek a csodabogár zenészek.

forrás: www.zeneakademia.hu 

Back To Top