Cinemusic húsvéti adás 5 órától a Klasszikon

A Cinemusic húsvéti adása ma délután 5 és 7 óra között jelentkezik. Várja hallgatóit a szerkesztő Varga Ramóna, valamint, Glock Melinda, Puss Gergő technikus, a filmzene.net csapata és a műsorvezető H.Varga Mariann.

 

A mai műsorunkban pedig elsőként jönnek a Hobbitok. A Hobbit trilógia zenéjét A Gyűrűk Ura sorozathoz hasonlóan az Oscar díjas Howard Shore kanadai zeneszerző komponálta. A Hobbit zenéjével a Shore nemcsak a Londoni Filharmonikus Zenekarhoz tért vissza, hanem ahhoz a zeneszerzői megközelítéshez is, amelyet a Gyűrűk ura filmzenéjénél alkalmazott.

6 óra után sorozatokkal megyünk tovább, az Anno Domini 

illetve, a Nyúl Péter és barátai kapcsolódnak a húsvéti tematikához.

S végül a Filmzene.net portál munkatársai a Tini Nindzsa Teknőcök második részének kíséretével zárják mai közel 120 perces filmzenei összeállításunkat.

Múlt heti adásunkban Patrick Doyle kétszeres Oscar díjas zeneszerzőt láttuk vendégül, azonban ha valaki véletlenül lemaradt erről az exkluzív adásról, akkor a Klasszik Rádió weboldalán található archívumban újra meghallgathatja. Már most szeretnénk jelezni, hogy következő sztár vendégünk április 18-án Elliot Goldenthal lesz, akit a Frida című film aláfestéséért Oscar díjjal ismertek el!

Back To Top