Cinemusic 17 és 19 óra között, a Klasszikon

A Cinemusicban ma délután 5 és 7 óra között, várja hallgatóit a szerkesztő Varga Ramóna, valamint Glock Melinda, a filmzene.net csapata és a műsorvezető H.Varga Mariann.

Filmzenei műsorunk első órájában két igaz történetet mutatunk be. Elsőként az Amelia- kalandok szárnyán című filmből hallunk zenei részleteket. A 2009-es kanadai-amerikai drámában, a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank felejthetetlen alakítást nyújt Amelia Earhart, a legendás amerikai pilótanő szerepében. Filmbeli partnere Richard Gere, a karizmatikus üzletembert és ellenállhatatlan férjet, George Putnamet kelti életre. Kettejük kapcsolata szerelmen és kitartáson alapult, és sem Amelia mindent felülmúló, a repülés iránti szenvedélye, sem Gene Vidalhoz fűződő viszonya nem tudta tönkretenni – egészen a nő rejtélyes eltűnéséig.

Ezt követően, a Néma forradalom zenei részletei csendülnek fel. Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről.  A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

Sorozatblokkunk a Spanyol hercegnővel foglalkozik. A 2019-es moziban Aragóniai Katalin, a 16 éves hercegnő 1501-ben érkezik Angliába, hogy feleségül menjen Artúr herceghez.

S végül a filmzene.net portál munkatársai az Utolsó szamuráj zenéit hozták el műsorunkba.

Tartsanak a Cinemusic-kal egészen 7 óráig itt a Klasszik Rádió 92.1-n, illetve látogassanak el a facebookon található oldalunkra is!

Back To Top