A Capriccio vendége Székely Kriszta színházrendező

szekely kriszta interju foto varady nikolett 2

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Székely Kriszta színházrendező.

Székely Kriszta színházi munkáját balerinaként kezdte; a táncospálya elhagyása után két évig Laoszban, majd két évig Kínában élt.

fotó: Várady Nikolett

A Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. 2015-től a Katona József Színház tagja, ahol gyakorlati idejét is töltötte. Ő képviselte a Katonát a stockholmi Bergman Fesztiválon. Diplomarendezése Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant című előadása volt.

2017-től Máté Gábor mellett osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2017-ben megkapta a POSZT legjobb rendezésért járó díját a Nóra, karácsony Helmeréknélcímű darabért.

Ugyanebben az évben a Színikritikusok Díjátadó Gáláján pedig a legígéretesebb pályakezdőnek járó díjat, valamint a legjobb rendezés díját vehette át, A kaukázusi krétakör című előadásért.

A Budapesti Operettszínházban a Kreatív kapcsolatok című kamaraoperával mutatkozott be, majd 2018 tavaszán Jacques Offenbach Kékszakáll című művét rendezte meg a nagyszínpadon.

Művészi munkájának alapfeltétele a színészek és az alkotói stáb hatékony együttműködése, illetve a jelenünkről szóló kérdések előtérbe helyezése.

forrás: Katona, Operett

Back To Top