AZ INTERMEZZO VENDÉGE HORVÁTH LILI SZÍNMŰVÉSZ

Lesz szó színházról, a Hadik című filmről és nyári táborokról is!

Új premierrel jelentkezett a Liliom Produkció Női Színháza. A formáció legújabb előadása megint nőkről szól, ám kicsit eltérve a megszokott zenés előadásoktól, ezúttal egy krimi vígjátékkal örvendeztetik meg a nagyérdeműt.

A Dámák a Pakliban komédia négy gyerekkori barátnő kapcsolatát mutatja be, akiket Alice, a jómódú özvegy levele ismét összehoz. A közönség az előadást a Ram „Art” Színházban láthatta először március végén.

Alice (Horváth Lili) a jómódú özvegy, titokzatos levelére megérkeznek barátnői: Ruby, az ízig-vérig nő (Hegyi Barbara), Josie, a bohém festőnő (Szalai Kriszta) és Nina, a gátlásaival küzdő háziasszony (Olasz Ági). Látogatásuknak azonban több oka is van. Mindegyikük féltve őrzött titkot rejteget, amelyre előbb-utóbb fény derül. Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A díszletet és a jelmezeket Ungár Anikó tervezte, a rendező Tallós Rita.

A Liliom Produkciót, a hazai színházi és filmes életben jól ismert Tallós Rita színésznő, rendező alapította annak reményében, hogy Magyarországon, Európában, illetve a világon egyedülálló módon, olyan női színházi struktúrát teremtsen, amelynek mottója: „Nők, nőkről, nem csak nőknek!”

Lilit a mozikban is még futó Hadik című filmben is láthatjuk. A fordulatos kalandfilmben Mária Teréziát alakítja. Eddigi pályafutása egyik legizgalmasabb filmszerepét köszönheti ennek a felkérésnek, miután külsőleg és belsőleg is királynővé kellett válnia a kamerák előtt. Ebben a gyönyörű kosztümök, a fehér paróka, a korabeli erős tónusú arcfestés mellett a rengeteg utánaolvasás, felkészülés, a rendezővel, Szikora Jánossal közös beszélgetés segített neki, hogy a felvételek során olyan oldalát is megmutathassa a Habsburg Birodalom egyetlen női uralkodójának, amelyet talán sokan nem ismernek.

Lili 10 éve aktívan foglalkozom drámapedagógiával. Ez is, akárcsak a színjátszás, Földessy Margithoz kötődik, akinek stúdiójában volt lehetősége tanítani is. 2017-ben megalakította a Lili Sulit, ahol a 4-12 éves korosztállyal foglalkozik.

A drámapedagógiát és a színészi tapasztalatait ötvözve sikerült kialakítani egy olyan programot, ami a meséken, improvizációs játékokon keresztül szórakoztatva tanítja, fejleszti a gyerekek beszédét, fantáziáját, kultúráját. Nemcsak a „szereplős” gyermekeket várja, de azokat is, akik visszahúzódóbbak, nehezebben oldódnak fel új környezetben.

Vendégünk: Horváth Lili színművész

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.04.04.
Back To Top