AZ ÁTRIUM SZÍNHÁZ A TÉLI IDŐSZAKBAN IS VÁRJA A NÉZŐKET!

Mérföldkőhöz érkezett egy legendás darab: decemberben óriási sikerrel játszották Az Őrült Nők Ketrecének a 350. előadását.  Szintén decemberben kirobbanó lelkesedéssel fogadta a közönség a Hannibál tanár úr premierjét.  A színház egyik „alapembere”, Kovács Máté mindkét darabban szerepel, de rendezőként is bizonyított már, hiszen ő állította színpadra  Totth Benedek írásából a Holtverseny című előadást, amelyet jövő kedden huszonötödszörre láthatnak majd a nézők. 

Ugyancsak ebben a hónapban  lesz az 50. előadása az Isteni végjátéknak, amelyben Mátét Mihály szerepében láthatjuk,  és amely előadás január végén a londoni The Clapham Grand színpadán is bemutatkozik majd! Mindezekről Ugrai István, a színház művészeti vezetőjével együtt beszélnek az Intermezzoban.

Nyúl Béla neve fogalommá vált. Mint ahogy a Hannibál tanár úr elnevezés is. Mindkettő leginkább Fábri Zoltán mára már ikonikussá vált filmje miatt, és kevésbé Móra Ferenc eredeti regénye (Hannibál feltámasztása) okán. A klasszikus művekkel sokszor esik meg, hogy eredeti jelentésük új értelmet nyer későbbi korok olvasói, nézői számára. A Hannibál tanár úr letűnt korszakot idéző, keserédes története megdöbbentően pontos és különösen aktuális társadalmi látleletté vált napjainkban. Ezért döntöttek úgy az alkotók, hogy színpadi változatot készítenek belőle. Nyúl Bélát Mucsi Zoltán, Muray képviselőt Dóra Béla, a  gimnáziumigazgatót Gyabronka József, az iskola altisztjét Kovács Máté alakítja.

A Totth Benedek, Margó-díjas író Holtverseny című kultregényéből készült produkció 25. előadásához érkezik az Átriumban. Az előadásban valamennyi karaktert egymaga megjelenítő Katona Péter Dániel, jelenleg ötödéves színészhallgató bravúros színpadi teljesítményét osztatlan szakmai és közönségsiker kíséri. A szabadkai Desiré Fesztivált és a szegedi THEALTER Fesztivált is megjárt monodráma január 10-én ünnepli ezt a fontos színházi mérföldkövet. Az alkotók szerint, aki megnézi az előadást, lehet, hogy sok szörnyű dolgot fog látni, de talán figyelmesebb és alaposabb szülővé is fog válni általa.

 

Az Intermezzo vendége: Ugrai István dramaturg, az Átrium művészeti vezetője és Kovács Máté rendező, színész

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2023.01.03.

Back To Top