Az Anilogue Fesztivált és a ZsiFit is távmoziban rendezik idén

Távmoziban rendezik meg az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált és a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivát is novemberben.

A 18. alkalommal megrendezett Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál keretében a világ legújabb rajzfilmjeinek 52 alkotásból álló válogatását közvetítik november 25–29. között a Toldi Moziból. November 25-én Anca Damian költői és megindító filmjével, az optimista kóbor kutyáról szóló, Marona csodálatos kalandjaival nyitja meg a fesztivál a tizennyolcadik évadát. A történetben az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz. Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán animé izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált, a ZsiFit kilencedik alkalommal rendezik meg – idén először kizárólag az online térben. A vetítésekbe az ország bármely pontjáról bárki bekapcsolódhat, aki virtuális jegyet vásárol. A Filmfesztivál egyik célja, hogy történeteket, sorsokat, embereket mutasson be: hol igazakat, hol részben igazakat, hol pedig teljes kitalációkat; másrészt, hogy bemutassa a zsidóságot a maga sokszínűségében. Olyan alkotások kerülnek a vászonra – illetve a képernyőkre –, melyek hol elgondolkodtatnak, hol rádöbbentenek, hol megnevettetnek, hol elszomorítanak, hol pedig megríkatnak.

Idén a szervezők külön vágya, hogy jobbá tegyék ezt a mindenki számára nagyon furcsa évet. Egyszerűen otthon, a kanapéról élvezheti bárki a filmeket, csak úgy, a film öröméért – ráadásul egy jeggyel az egész családnak szórakozást nyújthatnak az alkotások.

forrás: www.anilogue.com,  www.zsifi.org 

Back To Top