A TÖLGY– AZ ERDŐ SZÍVE CÍMŰ FILM AZ URÁNIÁBAN DEBÜTÁL SZOMBAT DÉLUTÁN

A premier előtti vetítés után november elejétől lesz látható országszerte ez a csodás francia természetfilm. A hazai vetítések jótékonysági célt szolgálnak, minden néző után 100 forint kerül az Erdőmentők Alapítvány kasszájába.

A forgalmazó Mozinet ezzel támogatja erdőtelepítési tevékenységüket, mert mára nem maradt természetes tölgyerdő Magyarországon. Az intenzív emberi használat következtében a tölgyes erdőkben csökkent a biológiai sokféleség.

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.

A film több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira.

A film A Vándormozi közreműködésével – az esélyteremtés jegyében – eljut olyan magyarországi településekre is, ahol nem működik mozi. Így a Mozinet, az Erdőmentők és A Vándormozi együttműködésében a film vetítésére akár iskolákban is sor kerülhet, szervezett formában.

Az Impresszió rovat vendége: Csanádi Viktor, az Erdőmentő Egyesület budapesti régiójának vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.20.

Back To Top