A Papagenoban a Népviselet Napja, a Simándy Énekverseny és a Bartók Kamaraszínház

mozgo ko nyvek ko ro si tama s 1770.exact1980w

A Papageno Klasszikban a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető H.Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

Budapest is pályázik a 2023-as Világ Könyvfővárosa címre. Ha az UNESCO támogatja a magyar pályázatot, a magyar főváros Pest és Buda egyesítésének 150. évfordulóján adhat otthont az egész éves programsorozatnak.

Az Egy nap népviseletben – Népviselet Napja elnevezésű eseményről kérdezzük Kormos Rebekát, a szervező, Pompás Napok tagját.

A Budavári Palota megújult Szent István-termében építik az ország legnagyobb Zsolnay kerámiakandallóját, amely a második világháborúban a teremmel együtt megsemmisült, augusztus 20-ától pedig ismét látogatható lesz.

A Simándy József Nemzetközi Énekversenyt ápirlis helyett júniusban tartják meg a szervezők. A Simándy József Énekversenyt a szegedi Zeneművészeti Kar tanszékvezető professzora, dr. Temesi Mária operaénekes, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas művésze és énekmestere alapította egykori énektanárával, Sinkó György operaénekessel együtt 1997-ben. A mai műsorban dr Temesi Máriával beszélgetünk. 

Online rendezik meg a 11. Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között. A válogatásban a nyolc, magyar felirattal is elérhető játékfilmen kívül az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös szervezésű kísérőprogramokon is részt vehetnek a filmrajongók.

Egy újonnan felfedezett, eredeti Mozart-kéziratot bocsátanak aukcióra Berlinben, amelynek zenetörténeti jelentősége, hogy tisztázza két mű keletkezési idejét. A kézirat becsértéke több mint 50 millió forint.

mozart 904374 1280

Újabb öt évre Őze Áron Jászai Mari-díjas színész, rendező a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója. Őze Áronnal készült beszélgetésünket, két részletben hallhatják mai műsorunk végén. 

Back To Top