A HÓNAP VÉGÉIG TART A XXI. GÖDÖLLŐI LISZT FESZTIVÁL

Az esemény mottója: Liszt Ferenc és az európai Irodalom

Csütörtök délután a gödöllői Chopin Zeneiskola zongora mesterkurzusának zárókoncertje lesz a Királyi Kastély Barokk Színházában. Eckhardt Gábor nemcsak mint tanár, hanem mint az est házigazdája is jelen lesz.

A Liszt-díjas zongoraművész október 23-án, vasárnap a Liszti-hiszti című műsort is levezényli, ahol a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képző zongora szakos hallgatói adnak délutáni matiné koncertet.

Vasárnap este jön a Hősök napja című koncert, ahol Liszt, Elgar és Schubert művei is felcsendülnek a Gödöllői Szimfonikus Zenekar előadásában, Perényi Miklós csellóművész közreműködésével.

Jövő szombaton, Liszt Ferenc születésnapján Sipos Imre színművész és Magyar Valentin zongoraművész műsorát, majd Szilasi Alex lemezbemutató hangversenyét is meghallgathatjuk.

A fesztivál zárónapján, jövő vasárnap délután Simon Izabella gyermekkoncertje lesz, aki este férjével, Várjon Dénessel is játszik. Csatlakozik hozzájuk kislányuk, Várjon Liána is, aki a mesélő szerepét veszi magára.

 

Az Impresszió rovat vendége: Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.18.

Back To Top