A Capriccio vendégei Győri Noémi és Madaras Gergely

A vasárnapi Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége egy művész-házaspár, Győri Noémi fuvolista és Madaras Gergely karmester lesznek. 
Győri Noémi fuvolaművész 2007-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Prőhle Henrik növendékeként, majd posztgraduális diplomákat szerzett a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen és a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskolán Barbara Gisler-Haase és Adorján András osztályában.

Győri Noémi a londoni Royal Academy of Music történetében első fuvolásként szerzett előadó-művészi PhD-fokozatot. Disszertációja, ‘Reimagining the Flute and Guitar Duo through Musical Translations of Keyboard Works by Haydn, Mozart and Beethoven’ az általa alapított ‘The Classical Flute and Guitar Project’ kapcsán végzett kutatásait és művészeti munkáját összegzi. 

2012-től a Royal Northern College tanársegédje, az RNCM fiatal tehetségek részlegében 2011 óta vezeti osztályát, valamint 2019 óta a The University of Manchester fuvola tanára. 2012-ben az RNCM nemzetközi nagykövetévé választották. 

Győri Noémi az elmúlt években számos mesterkurzust vezetett olyan intézményekben, mint a Royal Irish Academy of Music, a Bard College (New York), a Hong Kong Academy of Performing Arts, a Leeds College of Music, a Junior Royal Academy of Music, a Consevatoire Dijon, a Pôle d’Enseignement Supérieur de la Musique en Bourgogne Dijon, a Busan Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola (Dél-Korea), a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola és a Tbilisi Konzervatórium (Grúzia). A New Millenium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Bozsok Zenei Fesztivál, a tajvani Beigang Nemzetközi Zenei Fesztivál és a svájci Artesono Nemzetközi Zenekari Kurzus docense volt, valamint a Miyazawa cég művészeként sikeres workshopokat vezetett Németország-szerte. Noémi 2013-ban a norvég Grieg Akadémián oktatott Erasmus-professzorként, 2018-ban a Chetham’s School of Music fuvolavizsgájának szakfelügyelője volt.

Madaras Gergely karmester nemzetközi karrierje nem Magyarországról, hanem a Besançoni Karmesterversennyel indult, amelyen dobogós helyen végzett. Az 1984-ben született, Junior Prima-díjas művész 2013 óta a Dijon Bourgogne Zenekar zeneigazgatója, 2014-től pedig a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere. A 2015–2016-os évadban a Deutsche Symphonie Orchester, az Olasz Rádió Zenekara és a BBC Szimfonikusok élén debütált, míg a szintén patinás együttes, a Müncheni Kamarazenekarhoz már visszatérő vendégként érkezett.
 
A mai műsorban szó lesz közeli budapesti fellépéseikről, londoni életükről, fuvola-átiratokról, kamarazenéről, és persze a közös (zenei) életükről.
 
Back To Top