A Budapest Táncszínház idén 30 éves

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Földi Béla, a Budapest Táncszínház alapítója.

Az idén 30 éves Budapest Táncszínház jubileumi műsora vasárnap várja nézőit. A két részből álló est első felében 5 vendégkoreográfus – Földi Béla tanítványai és korábbi Budapest Táncszínház tagok- készít rövid koreográfiákat táncművészeinknek.

 

 

Az est második felében Jiri Pokorny: Egyszer visszatérsz című előadását láthatjuk. A koncepció szerint az emberben rejlő egyetemes vágy és kíváncsiság mindig újabb és újabb ismeretszerzések felé hajt minket. Azonban a hely, ahol születtünk, saját kultúránk és gyökereink mágnesként húznak vissza a szülőföldünkhöz. A Budapest Táncszínházat melyet 1991-ben alapította Földi Béla koreográfus, táncművész, táncpedagógus, aki az elmúlt évtizedekben rengeteg díjat is kapott színvonalas munkájáért.

A Budapest Táncszínház a hazai kortárs táncélet egyik meghatározó együttese; 2016-tól Kiemelt kategóriájú táncegyüttes. Éves viszonylatban átlag 50 darabot teljesít; gyermek-, ifjúsági – beavató táncszínházi, és felnőtt előadásokat; az együttes rendszeresen szerepel Budapest és az ország legjelentősebb kőszínházaiban (pl. MÜPA, Várkert Bazár, Pécsi Nemzeti Színház), továbbá részt vesz a hazai nagynevű vidéki táncfesztiválokon is, számos szakmai elismerést szerezve. Az együttes tíz éve saját játszóhellyel is rendelkezik, ez a budapesti DEPO Stúdió. A Budapest Táncszínház jelentős oktatói munkát is folytat. A sokoldalú képzés magába foglal klasszikus balett, modern, contact, release és kortárs technikákat.

A táncművészek réningjét Földi Béla, az együttes igazgatója tartja, mely során a művészek kiemelkedő fizikai állóképességüket és technikai tudásukat fejlesztik nap mint nap. Tanfolyam rendszerben világhírű mesterek is dolgoznak az együttessel.

 

Back To Top