Digitális Élményközpont épül Veszprémben

digitálisélmény4

Nemzetközi szintű digitális élményközpont és pop up rendezvényhelyszín létesül Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címhez kapcsolódó fejlesztések során.

A létesítményben a magyar és a nemzetközi képzőművészet klasszikusait mutatják majd be a modern technika segítségével.

A megvalósítandó központban lehetőség lesz workshopok és konferenciák, valamint gyermekeknek szóló szórakoztató, ismeretterjesztő foglalkozások szervezésére is. A digitális élményközpont tartalmainak kialakításában nagy szerepet szánnak a Pannon Egyetemnek. A művészeti tartalom előállítása, tervezése részben helyben történik az erre a célra létrejövő, kreatív szakembereket tömörítő Tartalomfejlesztő Műhelyben.

A Digitális Élményközpont a volt Szikvíz parkoló területén megvalósuló beruházás. A világszerte népszerű digitális múzeumok mintájára hasonló funkciójú kiállítótér épül fel, amely a tervek szerint egyben egy takarékosan szerkesztett ház is lesz, ahol a belső terek változatossága, élményszerűsége és használhatóságuk tág lehetőségei adják az épület igazi erejét. Az állandó és időszakos üzemeltetésű helyiségek leválasztása pedig az üzemeltetés gazdaságosságát eredményezi.

Az épületegyüttes Budapesti úti körforgalomhoz közelebb eső részének felső szintjein irodákat alakítanak ki elkülönített előtérrel és lépcsőházzal, földszintjének északi részére kereskedelmi és egyéb szolgáltató funkciók kerülnek, míg a múzeum felőli részére éttermet terveztek. Az étterem konyhaüzeme ki tudja szolgálni az élményközpont rendezvénytermét, illetve egyéb városi és civil rendezvények catering igényét is. Az előcsarnokban elhelyezett porta-információ szolgálattal ellenőrizhető az élményközpont forgalma, itt működhet az ajándékbolt is, a mosdók és a nyitott üzemű kávézó. Az egész létesítmény minden irányból akadálymentesített, a területen pedig összesen 158 db személygépjármű számára biztosítanak parkolási lehetőséget.

A Digitális Élményközpont egyik legfontosabb missziója a nemzetközi sztárkiállítások bemutatása mellett a híres magyar és régiós festők bemutatása nemcsak szórakoztató, hanem edukatív jelleggel is, valamint kiemelt cél a képzőművészet iránt kevésbé érdeklődők számára az újszerű formátumon keresztül élvezhetővé, befogadhatóvá tenni a klasszikus képzőművészeti alkotásokat, a múzeum által közvetített kulturális, művészeti tartalmakat. A beruházás célja, hogy Veszprémet magyarországi viszonylatban unikálissá, Európában kiemelt kreatívipari célponttá tegye.

forrás: MTI/ www.veszprem.hu  

Back To Top