25 éves a Budapest Jazz Orchestra és S/ALON BUDAPEST a szerdai Intermezzoban

25 éves a Budapest Jazz Orchestra!

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális big bandje. A zenekar dinamikus fejlődése során mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A jubileumi évad kezdetén már Urbán Orsival és Révész Richárddal közösen koncerteztek a Gershwin 125 évforduló kapcsán, szombaton a Müpában pedig Roberta Gambarini-vel lépnek fel. Az Európai Hidak évente visszatérő fesztiválja mindig egy-egy várost állít fókuszba. Idén Róma, és persze tágabb értelemben Olaszország kiemelkedő művészei közül hívnak vendégeket. A csodás jazzénekesnő, Roberta Gambarini nemcsak szülőhazája zenei örökségét ünnepli, de ez az est szervesen kapcsolódik a Budapest Jazz Orchestra jubileumához is. Az Intermezzo vendége Kollmann Gábor jazz szaxofonos, a Budapest Jazz Orchestra igazgatója.


A dizájn és a természet új egysége

Egyedülálló lakberendezési megoldások és friss dizájntrendek várnak az idén ötéves S/ALON BUDAPEST látogatóira szeptember péntektől vasárnapig a Budapest Arénában.
Hazánk legnagyobb design lakberendezési eseményén a lakásfelújításra, építkezésre készülők, és az inspirációt keresők is minőségi módon szelektált, innovatív megoldásokra találhatnak. A kiállítók, lakberendezők és stylistok hónapok óta azon dolgoznak, hogy a 7000 négyzetméteres kiállítótérben gondosan válogatott tárgyakkal és kiegészítőkkel hozzanak létre olyan enteriőröket, melyek sehol máskor és máshol nem láthatóak, kizárólag az esemény három napján. A bútorok, világítástechnikai megoldások, burkolatok, lakástextilek és művészi alkotások különböző helyiségekben jelennek meg: nappali, háló, konyha, fürdő, gyerekszoba, terasz, sőt, még design garázs, home office és zeneszoba is kialakításra kerül, lefedve ezzel az otthon minden tipikus és kevésbé jellemző szegletét is. Az Impresszió rovat vendége Fülöp Judit főszervező.

Back To Top