Zsoldos Dávid a Magyar Zenei Tanács elnöke

Zsoldos Dávidot választotta elnöknek a Magyar Zenei Tanács.

A több nemzetközi testületben is aktív szakembert a közgyűlés nagy többséggel választotta meg a zenei élet számos szervezetét összefogó ernyőszervezet élére.

Az elnökség a következő három évben szinte változatlan összetétellel működik tovább: új tagként a Debreceni Egyetem tanára, dr. Várady Judit került a testületbe, a korábbi elnök, Pálfi Gábor nem jelöltette magát. Az elnökség újraválasztott tagjai: Hollós Máté zeneszerző (Vántus István Társaság), Lendvay György (Magyar Zenekarok Szövetsége), Móczár Gábor (KÓTA), Solymosi Tari Emőke (Zenetanárok Szövetsége) és Zsoldos Béla (Magyar Jazz Szövetség)

A Magyar Zenei Tanács 1990 óta a magyar zeneművészet ernyőszervezete, 38 teljes jogú tagja között ott találjuk a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségét ugyanúgy, mint a Zenetanárok Szövetségét, a kórusokat összefogó KÓTÁ-t, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségét vagy a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaságot. Célja a magyar zenekultúra fejlődésének társadalmi eszközökkel való előmozdítása, a zenei értékek védelme és minél szélesebb körű terjesztésének előmozdítása, a zene társadalmi bázisának fejlesztése az oktatási struktúrában és a zenei öntevékenységben, a magyar zenekultúra nemzetközi pozícióinak erősítése.

Zsoldos Dávid a Papageno igazgatója, zongoraművészként és zenetörténészként végzett a Zeneakadémián. 2018 óta az Európai Zenei Tanács elnökségi tagja, a rákövetkező évben a Jeunesses Musicales International is alelnökévé választotta. Nevéhez fűződik a Fidelio, a Klasszik Rádió és a Müpa Magazin megalapítása, vezette a Libri kulturális médiaportfolióját, emellett produkciós területen is rendszeresen dolgozik a legjelentősebb hazai és nemzetközi intézmények partnereként.

fotó: Bezerédi Tamás

Back To Top