„Zenékkel ölelkező történetek” holnap este

Május 18-án, Karafiáth Orsolya költőnő és a Four Bones Quartet közös estjét hallhatjuk Zenékkel ölelkező történetek címmel, a Róth Miksa Emlékház Udvarán, az Emlékház, a Pesti mozi mozitörténeti kiállítás és a K11 Kulturális Központ szervezésében.

Az újraéledő pesti művészélet jövő heti eseményének nyitóeseménye lesz Karafiáth Orsolya előadása „Nem lehetek ennyi emberbe szerelmes” címmel. Közreműködika Four Bones Quartet és Ferencz László. A történeteket, verset, prózát, harsonák és dobok kísérik majd. Az est további részében A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény tárgyai kilépnek a komfortzónájukból, és egy-egy fogalom köré szerveződve mutatkoznak be a közönségnek.

A Chill Garden programjaihoz kapcsolódva, művészeti programokra reflektálva szubjektív műtárgysétára hívják a látogatóikat, hogy együtt fedezzék fel a kiállítások rejtett hálózatait. 

A Four Bones Quartet 2003-ban alakult Zeneakadémiát végzett tagjai különleges színt képviselnek, hiszen a harsonakvartett, mint formáció hazánkban, sőt világszerte is igazi kuriózumnak számít. A kvartett repertoárja széles skálán mozog: a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.

Gyetvai Pétert, a formáció vezetőjét arról is kérdeztem, hogyan alakult ki együttműködésük Karafiáth Orsolyával, aki szintén különleges alakja a hazai művészéletnek; hogyan állították össze az esemény programjait; hogyan alakult a pandémia időszaka a zenekar számára? 

Back To Top