Új szezon a Pannon Filharmonikusokkal

Negyven hangversenyt tervez és kiváló művészek egész sorával készül fellépni a következő évadban a Pannon Filharmonikusok együttese.
 
Az együttes Május 25-én Pécsett szabadtéri koncerten ad ízelítőt 2013/2014-es szezon programjaiból. A 18:00-kor a Kodály Központ melletti területen (rossz idő esetén a hangversenyteremben) kezdődő zenekari pikni résztvevői a műsorterv zenei szemelvényei mellett anekdotákat, zenetörténeti érdekességeket, zenekari kulisszatitkokat is hallhatnak Bogányi Tibor vezető karmestertől.
 
A Pannon Filharmonikusok következő évadának program-összeállításakor fontos szempont volt, hogy a versenyművek kínálata kiegyensúlyozott legyen. A szólisták és közreműködők olyan vendégművészek lesznek, mint Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Barcza Horváth József, az Amadinda Ütőegyüttes, Várdai István, Várjon Dénes és Jandó Jenő. A Kodály Központ először ad otthont hárfa-, tárogató- és cimbalomversenynek.
 
A zenekar koncertjein kiemelkedő operaénekesek is szerepelnek a következő évadban. Fellép Rost Andrea, Mester Viktória, Meláth Andrea, Váradi Marianna, Kertesi Ingrid, Váradi Zita, Kovács István, Horváth István és Cser Krisztián is. A karmesteri pulpituson Bogányi Tibor és Vass András állandó karmester mellett a Pannon Filharmonikusokat vezényli a súlyos betegségéből felépült Kocsis Zoltán, továbbá Kobayashi Ken-Ichiro, Ligeti András, Christian Schumann, Howard Williams, Kovács László és Ola Rudner.
 
A zenekar állandó zeneszerzője, Gyöngyösi Levente új versenyművel jelentkezik, a Pécsett első alkalommal játszott Krzysztof Pendereczki hegedűversenye és a kolozsvári komponista, Terényi Ede „Jazz”-hárfaversenye pedig valódi csemege lesz a kortárs zene kedvelőinek.
 
Először tűzik műsorra a baranyai megyeszékhelyen Orbán György 4. szerenádját és a román Paul Constantinescu egy alkotását – ezeket a műveket a Kolozsvári Szimfonikusok adják majd elő. A kortárs jazz rajongóit Oláh Kálmán és Borbély Mihály műveinek produkcióira várják jövő márciusban.
 
A Pannon Filharmonikusok együttese Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulójáról is megemlékezik az új évadban, ebből az alkalomból a szerző legjelentősebb szimfonikus zenekari alkotása, a Requiem hangzik el a Kodály Központban mindenszentek előestéjén.
 
Forrás:Fidelio.hu/MTI
 
 
Back To Top