TÖBB MINT 800 EZER LÁTOGATÓT KÖSZÖNTHETETT A ZENE HÁZA AZ ÉV ELEJEI MEGNYITÁSA ÓTA!

Az elmúlt időszakban több mint 500 megrendezett programjával, folyamatosan teltházas állandó kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásaival a Ház Budapest meghatározó helyszínévé vált. 

Nyáron debütált a szabadtéri színpad, ahol fiatal, feltörekvő tehetségeknek is helyet adva közel 100 ingyenes program várta a látogatókat. Az estéken rendre teltházas koncertek mellett a szabadtéri filmvetítések és hétvégi családi programok is népszerűek voltak.

A látogatók a következő hónapokban sem maradnak újdonságok nélkül. Az adventi időszakban Hieronymus Bosch Gyönyörök kertje című festménye elevenedik meg korabeli polifonikus kórusművek kíséretében a Hangdóm 180 fokos vásznán, majd az első gyerekeknek szóló program, Berg Judit Lengemeséje kel életre.

A jövő év elején, januárban megnyílik a magyar poptörténet eddigi legátfogóbb tárlata az időszaki kiállítótérben, emellett több száz új koncert avatja be a látogatókat a legkülönfélébb műfajokba.

A jövő év első negyedévében izgalmas válogatással készülnek a zenei szerkesztők: fellép az elektronikával is flörtölő, kortárs brit jazz egyik legjobb zenekara, a Comet is Coming, itt tér vissza a legendás jazz-zenekar, a Gadó Gábor Francia Quartet, majd a nemzetközileg is egyedülálló sámánrock banda a Vágtázó Halottkémek is.

Társművészetek találkozhatnak többek között az Felefánt koncertjén, Méhes Csaba pantomimművész segítségével az Orient Expresszel tehetünk zenei utazást Párizstól Velencéig, Senáék Shakespeare-es szupergrupja pedig Nádasdy Ádámmal egészül ki. Izgalmas zenekar a Minka is, amely Petőfi 200. évforduló kapcsán versfeldolgozásokkal készül. Különleges koncertekkel is bővelkedik az első negyedév repertoárja: a finn Kamus Quartet kortárs zenekar virtuális valósággal kiegészített programot tűzött műsorára, Sainkho Namtchylak, tuvai torokénekes a Tabula Rasa sorozat következő kurátoraként lép fel, és itt ad lemezbemutató koncertet a Decolonize Your Mind Society pszichedelikus zenekar is.

Tradicionális zenében sem lesz hiány a következő időszakban a sepsiszentgyörgyi Heveder zenekarral, a Székelyföld emblematikus táncházas bandájával adnak közös koncertet, míg Buza felé nézek én címmel, egy mezőségi falu parasztasszonyainak elsöprő erejű énekét hallgathatjuk meg adatközlőktől.

Folytatódnak szabadegyetemi programjaink is: az „ország karnagya”, Tóth Árpád nagysikerű Hangadó programja izgalmas részekkel bővül, sőt a jövő évi sorozatra már bérlet is váltható. Batta András, Miklósa Erika és Novák Péter közkedvelt műsora élő változatát, a Partitúra Live-ot láthatjuk az intézményben a jövő év elejétől, mely a zene és más művészeti ágak mentén csábítják a nézőket országos túrára. Batta András – Szubjektív! címmel induló új sorozatában a közös zenehallgatás élménye mellé a szavakat hívja segítségül. Az interaktív improvizatív színház, a Momentán Társulat Zenei Rögvest előadása tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

Az Intermezzo vendége: Horn Márton, a Magyar Zene Háza intézményigazgatója

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.11.11.

Back To Top