SZÍVHANG

Újabb bemutatóhoz érkezett a Rózsavölgyi Szalon. Az idei évadban ez a negyedik. A színház történetében pedig a 75. És ősbemutató. Szívhang a címe.

A darabot Hárs Anna írta, aki a szalon számos eddigi előadásának kiváló dramaturgja volt, és állandó alkotótársa Dicső Dániel rendezőnek. Most is ő állítja színpadra a Szívhangot.

Játsszák: Szulák Andrea, Epres Attila, Györgyi Anna, Sajgál Erika. Anita, Attila és Erika  először játszanak a Rózsavölgyiben. És ők, négyen, eddig még soha nem szerepeltek egy előadásban!  Györgyi Annának ez a hetedik szerepe itt, kezdettől, tehát 2012 áprilisától jelen van a Rózsavölgyi színpadán. Eddig összesen csaknem 300 alkalommal játszott az előadásokban.

Az ötvenes éveinek közepén járó három barátnő, Abigél, Bori és Hédi minden hónapban könyvklubot tart valamelyikük lakásán. Régről ismerik egymást, együtt jártak egyetemre: a közgázra. A kapcsolat idővel kicsit meglazult, de pár éve újra szorosabbra fűzték, innen is jött a könyvklub ötlete a szellemi eltunyulásuk ellen.  Minden hónapban másvalakinél gyűlnek össze, most a Bovaryné a téma. A regényhez való viszonyukat erősen befolyásolja aktuális élethelyzetük: Hédi egy csúnya válás után próbálja összeszedni magát, Abigél képtelen az elköteleződésre, Bori házassága viszont tökéletes. Legalábbis annak tűnik, amíg fel nem bukkan Andris a könyvklubban, a volt csoporttárs, és felkavarja az állóvizet. András a közgáz után elvégezte a jogot is és kisebbségi jogvédő szervezetnél dolgozik. Pár éve elvált, a kutyájával él.

Régi sérelmek, elszalasztott lehetőségek, félreértések, vágyak és indulatok kavarognak. Közben eltűnik egy kulcs, születik egy gyerek, kiszakad egy vallomás. Mihez kell nagyobb bátorság? Nemet vagy igent mondani a szerelemre?

 

Vendégünk: Szulák Andrea színművész

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.03.30
Back To Top