SZERDÁN NYÍLT MEG A GROTESZK TRIENNÁLÉ A MŰCSARNOKBAN

A Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Kiállítás egészen augusztus végéig látható.

A Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület 11. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Pályázat kapcsán létrejövő tárlatot, melynek helyszínei ez alkalommal – először Budapesten – a Műcsarnok és azt követően a kaposvári Vaszary Képtár.

A pályázatra 293 fő alkotó összesen 544 db alkotást adott be. A Műcsarnokban 95 szerző képzőművészeti munkákat, 5 művész videókat és animációs filmeket mutat be.

 

A kisgrafikától a táblaképig, a karcos kifejezésmódtól a már-már pikánsan kétértelmű (sőt egyértelmű) jelentésű munkákig, plasztikától asszamblázsig, szobortól objektig minden stiláris és technikai lehetőség felbukkan. Az utóbbi évek kinetikus, sőt mobil eszközrendszere szintén részese e nagyszabású tárlatnak.

.Hogyan közelítsünk a politika, az új eszmék, a politikailag korrekt vagy éppen az azt megszüntetni kívánó hétköznapi gondolatokhoz? Az alkotók válaszai, az általuk felsorakoztatott „megoldási lehetőségek”, a stiláris kötöttségek nélküli kitárulkozás minden kérdést és választ elfogadhatóvá tesz.

Vendégünk: Halmos Klára grafikusművész, a Kapos ART titkára

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.07.15.

Back To Top