ROST ANDREA KONCERTJÉVEL KEZDŐDNEK AZ ESEMÉNYEK A CSIGÓ MALOMBAN

A Tapolca melletti Gyulakeszire nem csak azért érdemes ellátogatni, mert a közelben található a Csobánc vára, hanem a kulturális programok is igen vonzók!

Gyulakeszin már az 1200-as évektől kezdődően működött vízimalom. A jelenleg látható épület az 1980-as évektől kezdődően műemlék. A főépületet, ami leginkább elegáns, klasszicista kiskastélyra emlékeztet, 1867-ben Csigó István építtette a fia számára.

A Csigó Malom 2010-től kezdően egy kulturális, művészeti és kereskedelmi központtá vált, itt találjuk a Stílus Galériát is.

A Kultháló Program keretében ők is csatlakoztak a Veszprém-Balaton EKF 2023 sorozathoz.

A kulturális események ma este kezdődnek. A megnyitót követően „Az élő hangszer az énekhang” címmel bel canto koncertet hallgathatunk. Rost Andrea növendékeivel közösen a Mozarttól Pucciniig terjedő másfél évszázad remekeiből mutatja be azt, hogy mire is volt képes ez a műfaj. A koncert a Rost Andrea Művészeti Alapítvány „Pálya Start” mesterkurzusa kihelyezett előadása, amely egyben az énekesnő születésnapi jubileumi évének záróeseménye. Zongorán kísér Harazdy Miklós zongoraművész.

 

Vendégünk: VEB 2023 Nagy Krisztián kulturális projektmanager

  • INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.06.15.
Back To Top