RENGETEG PROGRAMMAL KÉSZÜL A NYÁRRA A BUDAVÁRI KULTURÁLIS NONPROFIT KFT

Az intézmény frissen kinevezett ügyvezetője, Szebeni Dóra lesz a mai Intermezzo vendége.

Tulajdonképp itt nem egy intézményről van szó, hiszen  a Márai Sándor Művelődési Házon (Márai Kult) kívül több első kerületi helyszín tartozik hozzájuk: többek között a Tabán emblematikus épülete, a Virág Benedek Ház, az irodalmi programjairól ismert Jókai Anna Szalon, a kerületi művészeket bemutató Várnegyed Galéria, valamint a fiatal képzőművészeket felvonultató Tér-Kép Galéria. Valamint olyan közösségi helyszínek is, mint a Vizivárosi Klub és a gyerekek vizuális és zenei oktatási központjaként működő GYIK Műhely és Budai Gitáriskola is.

Vajon az új vezetőnek milyen víziói vannak, milyen koncepcióval kezdi meg a munkát? Milyen szerepe van a XXI. században a közművelődésnek? Ezekben az „egységekben” kiknek és milyen elfoglaltságot, programot kínálnak?

A nyári szezon természetesen elsősorban a szabadtéri programokról szól, ezek nagy része a Virág Benedek Házban lesz.

Filmklub a csillagok alatt, koncertek, táncház, a Czakó utcai nyárbúcsúztatóval bezárólag.  Most csütörtökön Szigeti Karina dalestjét hallhatjuk, jövő héten jön Egyedi Péter – Mmamt – egy szál gitáros koncertje, augusztusban a Cseh Tamás Projekt fellépésével emlékezünk a művész  halálának tizenharmadik évfordulójára. A formáció Cseh Tamás és Bereményi Géza örök érvényű dalaiból és verseiből, sajátságos megszólalásban válogat.  Érkezik a Nevetek zenekar táncháza, valamint kiállítások és workshopok.

Vendégünk:Szebeni Dóra, a Budavári Kulturális Nonprofit Kft frissen kinevezett ügyvezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.07.19.

Back To Top