SZÜLETÉSNAPI KONCERTTŐL EGÉSZEN A FARSANGIG – A PAPAGENO MŰSORÁBAN

 

Papageno Klasszikkal várjuk Önöket szombaton 10 órától. A műsorban beszélgetünk Borzák Tiborral, a Cigánylélek című könyvéről, Kárász Eszterrel, az Eszter-lánc mesezenekar születésnapi koncertjéről, Riederauer Richárddal, a Honvéd Férfikar farsangi koncertjéről, és Venyige Sándorral, a Nap, árnyék, boszorkány című előadásról.

 

Koncerttel tisztelegnek Kurtág György életműve előtt a Budapest Music Centerben. Egy francia művészekből álló kamaraegyüttes, ifjabb Kurtág György és Kiss Péter zongoraművész ad koncertet a február 18-án Kurtág György életművének tiszteletére.

Kerek születésnapra készül az Eszter-lánc mesezenekar, amelyet különleges mesekoncerttel szeretnének megünnepelni január 29-én a MOMkult-ban. A zenekar alapító vezetőjével Kárász Eszterrel beszélgetünk.

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában. Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.

Nap, árnyék, boszorkány címmel február 17-én láthatjuk a Gózon Gyula Kamaraszínház és a Veres1 Színház közös produkcióját. A színdarabot a veresegyházi teátrum alapítója, Venyige Sándor írta, vele beszélgetünk a bemutató okán.

Alig pár hónappal azután, hogy a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegve felavatták az első csillagot, új névvel gazdagodik a mozi előtti tér – jelentette be közösségi oldalán Keszegh Béla polgármester. Márciustól csillag őrzi Kaszás Attila nevét is a komáromi mozi előtt.

Álarcok címmel igazi farsangi koncerttel várja közönségét a Honvéd Férfikar február 4-én a Pesti Vigadóban. A Honvéd Férfikar karigazgatójával, Riederauer Richárd karnaggyal beszélgetünk a közelgő koncertről.

Helen Mirren közreműködésével elevenedik meg Anne Frank tragikus története. A január 27-től látható Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm új perspektívából mutatja be az emberiség történetének egyik legsötétebb időszakát és a háborúban elhurcolt gyerekek tragikus sorsát.

Cigánylélek címmel jelent meg Borzák Tibor új könyve, amelyben a lassan eltűnő cigány tradíciókról, vallásról, életvitelről tudhatunk meg érdekességeket helyszíni riportok, fotók, valamint a főbb témákhoz kapcsolódó interjúk segítségével, és megismerhetjük a soltvadkerti jövőbelátót, Sztojka „Kalapos” Zolit, aki számos dolgot örökölt nagyanyjától, dédanyjától, így például a cigánykártya rejtélyeit. A szerzőt, Borzák Tibort kérdezzük a könyvről.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.01.29.

Back To Top