Papageno Klasszik – Erdődy Orsolya, Marton Gyula, Török Levente

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának aktuális vendégei Erdődy Orsolya, Marton Gyula és Török Levente.

Tavaly a Budapesti Fesztiválzenekar több koncertet adott és többet turnézott, mint valaha, ám az évadnak még nincs vége. Sikeres jubileumi évada után pedig komoly és könnyed, klasszikus és mai, magyar és nemzetközi szezonra készül a Budapest Fesztiválzenekar. Az alaphangot Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operája opera adja meg, illetve a magyar EU-elnökség időszakában a BFZ az Európai Unió Ifjúsági zenekarával közösen lép színpadra. A nagyközönség április 3-tól vásárolhatja meg bérleteit a 2024/2025-ös évadra. Mindezekről Erdődy Orsolyával, a BFZ menedzser-igazgatójával beszélgettünk.

A japán Keio Egyetem Wagner Zenekara a bécsi Musikverein után március 15-én 19 órától a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet. A zenekar Japán első egyetemi zenekarának számít. 1901-ben alapították, és az alapítók kívánsága szerint vette fel Richard Wagner zeneszerző nevét. Nemcsak Japánban lépnek fel nagy sikerrel, hanem rendszeresen adnak koncerteket Európában is. Játékukat a Covid-járvány előtt utoljára 2018-ban élvezhette Prága, München, Bécs és Budapest zeneszerető közönsége. A 160 fős együttest Koji Kawamoto, a Japánban megrendezett X. Nemzetközi Karmesterverseny győztese vezényli. A hangversenyen Richard Wagner A bolygó hollandi nyitánya, Alexander Borogyin II. szimfóniája és Igor Sztravinszkijt a Tűzmadár című táncjátékának 1910-es változata hangzik el. Beszélgetőtársunk Marton Gyula művészeti manager, hangversenyrendező volt.

Török Levente lesz a Miskolci Szimfonikusok művészeti vezetője a 2024/2025-ös évadtól. A Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai példátlan többséggel szavaztak bizalmat Török Levente fiatal karmesternek, aki az együttes reményei szerint új lendületet és fiatalos frissességet visz majd a zenekar életébe. A Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetését 2018 és 2023 között Antal Mátyás látta el, aki az elmúlt időszakban több alkalommal hívta meg vendégkarmesterként Török Leventét.

Szerkesztő: Kádár-Csoboth Judit, műsorvezető: Szerémi Nóra.

Back To Top